182
Zobrazení

Chcete si lépe zabezpečit přihlášení do WordPress? Dvoufázové přihlášení je určitě dobrá cesta. Díky napojení na Google Autheticator si do WordPress přidáte další bezpečnostní vrstvu, která se po klasickém přihlášení ještě zeptá na kód z této služby.

Nejprve si do WordPress nainstalujte plugin Two-Factor. Plugin se nachází v oficiálním katalogu pluginů a je možné jej nainstalovat přímo z WordPress administrace.

Two-Factor

Two-Factor umožňuje pro vybraného uživatele aktivovat dvoufázové přihlášení. Kromě Google Authenticator můžete také využít e-mail nebo třeba FIDO Universal 2nd Factor.

Po instalaci a aktivaci pluginu si zobrazte profil uživatele a najděte u něj nastavení Two-Factor Options.

Two-Factor Options

Pro aktivaci Google Autheticator zaškrtněte políčko ve sloupečku Enabled u možnosti Time Based One-Time Password (Google Authenticator).

Nyní si musíte do telefonu nainstalovat aplikaci Google Autheticator, která se bude starat o generování dočasného hesla. Je ve verzi pro AndroidiOS i BlackBerry. Více o instalaci se dozvíte v oficiální nápovědě.

Když máte aplikaci nainstalovanou, tak ji v telefonu pusťte a vraťte se do nastavení profilu ve WordPress. U možnosti Time Based One-Time Password (Google Authenticator) klikněte na odkaz View Options.

Zobrazí se QR kód, který pomocí aplikace naskenujete.

QR kód

Po naskenování vám aplikace zobrazí Authentication Code, který opište do pole pod QR kódem.

Tímto spárujete účet v aplikaci a ve WordPress. Nakonec jen klikněte na tlačítko Aktualizovat profil.

Pokud jste vše udělali správně, tak se u položky Time Based One-Time Password (Google Authenticator) zobrazí Enabled.

 

Když se nyní odhlásíte a znovu přihlásíte do WordPress, tak budete dotázáni i na aktuální Authentication Code, který vždy najdete v mobilní aplikaci.

Authentication Code při prihlášení

(182)

Jak přidat do WordPress dvoufázové přihlášení