56
Zobrazení

Již druhý ročník oficiálního setkání všech příznivců WordPressu se uskuteční opět v Praze, a to 28. února 2015. Tentokrát mají organizátoři připraveno mnoho zajímavých zahraničních hostů, takže určitě neváhejte.

Přednášky budou probíhat ve dvou oddělených částech, tematicky rozdělené na uživatele a vývojáře, a nově bylo také připraveno několik speciálně zaměřených workshopů (při zakoupení vstupenky na WordCamp si můžete nějaký zdarma zvolit, počet míst je ale omezen). Osobně mě zaujala např. možnost nasazení WordPressu v rámci Microsoft Azure.

V detailně zpracovaném programu si něco zajímavého vybere určitě každý. Ještě nevím, zda se budu moci celé akce zúčastnit, ale přednášky o Theme Customization API či Heartbeat API bych si nechtěl nechat ujít. Rád bych osobně poznal jednoho z vývojářů GlotPressu (Marko Heijnen), se kterým často diskutujeme o problémech s překlady. A některé věhlasné zahraniční osobnosti by také určitě stálo zato poznat i jinak než pod jejich online přezdívkami.

Plánovaný program je velmi bohatý a kvalitní, jen se trochu obávám, zda se u nás najde dostatečně široké publikum. Přece jen jde o poměrně složitou problematiku (různé API), která je určena spíše pro pokročilé vývojáře a ještě bude přednášena v angličtině, takže se okruh zájemců může dost zúžit. Podle mých dosavadních zkušeností je v Česku spíše více uživatelů, kterým stačí pouze „nějak“ implementovat prémiové šablony a už je moc nezajímají podrobnosti o konkrétním API. Takže pokud to myslíte s WordPressem do budoucna vážně, tak s účastí určitě neváhejte a sobotu tomu prostě bez rozmýšlení obětujte. A věřte, že se to vyplatí.

Vstupenky můžete zakoupit online, cena je v předprodeji nastavena na příjemných 499 Kč (platí pouze do 15. února, následně bude patrně zvýšena na 599 Kč), zahrnovat bude občerstvení a tričko (omezené množství). Další podrobnosti a novinky naleznete na oficiálním webu českého WordCampu.

(56)

WORDCAMP 2015 V PRAZE

Akce, Wordpress |