175
Zobrazení

Postup při výběru WP šablony

Základní požadavky jsem rozdělil do dvou skupin:

1.

Jednoduchost – S tím spojená rychlost. Pokud je kód napsán kvalitně je šablona rychlá a strejda Google bude mít náš web rád.

Dostupné hodnocení ostatních uživatelů – Tohle je pouze z důvodu, jestli šablona není úplně nová a tím pádem neozkoušená a nedoladěná.

Historie developerů – Když buduji affiliate web, tak to dělám s ohledem na budoucí vývoj. Ze zkušeností mých přátel vím, jak tvrdý je trh šablon na WordPress a také vím, že developeři vznikají a zanikají. Z těchto důvodů potřebuji vědět, že devoloper je na trhu nějakou dobu a dává mi to (alespoň nějakou) šanci, že na trhu ještě v budoucnosti bude. To znamená, že bude aktualizovat šablonu pro nové verze WordPressu a přidružených pluginů.

Kdy byla poslední aktualizace šablony – tohle úzce souvisí s historií developerů, pokud šablona byla naposledy aktualizována před rokem, tak nemám zájem. WordPress se neustále vyvíjí, trh se neustále vyvíjí a já chci vědět, že je o můj web z technické stránky postaráno.

2.

Woocommerce ready – všechny wordpressové šablony jsou “woocommerce ready” jen některé jsou více, než ostatní. Když má šablona napsáno, že je woocommerce ready, znamená to, že se nemusíš bát na ní postavit web s pomocí woocommerce a že se ti pravděpodobně nerozbije stylování stránky.

Úprava šablony bez kódu – pokud šablona umožňuje měnit některé základní prvky, jako jsou sidebary, headery, rozvržení stránek, barvy, atp.. a zároveň to nezahlcuje kód, tak jsem za to vždy rád. Samozřejmě všechno se dá upravit s lehkou znalostí kódu ale úspora času se taky počítá.

WordPress šablony zdarma, které doporučuji:

Twenty Seventeen – Jedná se o základní šablonu od WordPressu. Co mi tento fakt říká? Třeba to, že na vývoje šablony pracují lidi z wordpressu, takže bude udělaná podle jejich standardů. Také to, že bude vždy skvěle kompatibilní s wordpressem a s jeho budoucími aktualizacemi. Dalším faktorem je rychlost – WordPressové šablony jsou jednoduché až “ohlodané” a kód je “čistý” proto jsou obvykle rychlé.

Jako nevýhodu bych viděl to, že si musíte všechno upravit sami. Pokud se extra nevyznáte v HTML nebo CSS, mám pro tebe jinou šablonu.

Hueman – Jedná se o šablonu od developerů presscustomizr (možná si někteří pamatujete na skvělou šablonu customizr). Tato šablona je jednoduchá, rychlá, graficky vyvedená a hlavně jednoduše upravitelná i bez kódu.

Pokud se vám nelíbí ani jedna z těchto možností, podívej se na developery Colorlib. Jejich šablony jsou obyčejně považovány za jedny z nejlepších.

(175)

Jak si vybírat wordpress šablonu?